Ce este celulita? Este rezultatul unui proces anormal de stocare a grasimilor. Sub influenta diferitilor factori alimentari sau hormonali, celulele grase (adipoase) se pot umple cu grasimi care provin dintr-o alimentatie excesiva sau, din contra, se pot goli in functie de nevoile energetice ale organismului. Adevarate rezerve de grasime, aceste celule adipoase pot creste, depasind de circa 60 ori volumul lor normal, comprimand astfel toate vasele de sange din apropiere rezultand un drenaj incetinit, tesuturi subcutanate inflamate, care dau nastere unui aspect inestetic al epidermei. Localizarea de predilectie este la nivelul coapselor, feselor, abdomen, mai des la femei si mult mai rar la barbati, datorita numarului mai mare de adipocite prezente la femei.

Cauze posibile: dezechilibre hormonale, predispozitie genetica, tulburari ale functiei tiroidiene, alimentatie dezechilibrata, ortostatismul prelungit, lipsa activitatii fizice, folosirea contraceptivelor orale, graviditatea etc. Daca nu este tratata in faza incipienta celulita avanseaza intotdeauna, provocand hipertrofierea celulelor lipidice si alterarea peretilor capilarelor venoase.

Camerele de grăsime care stau la baza celulitei nu se schimba cu o pierdere de greutate. Pentru adaptarea optima a pielii la pierderea in greutate, este recomandabil ca pierderea in greutate să fie progresivă şi nu extrema. De asemenea, elasticitatea pielii este cea mai buna până la vârsta de 35-40 de ani. Tratamentul cu Ultrasunete tonifica pielea excelent, redandu-i fermitatea si elasticitatea.

Drenajul Limfatic in Presoterapie combate eficient Celulita – prin aceasta tehnica, se stimuleaza activitatea sistemului imunitar şi circulaţia sangelui la nivelul mainilor şi al picioarelor ducand la Slabire, şi Previne Apariţia Obezitatii. Un rol important al sistemului limfatic este acela de a curaţa organismul de toxine şi de deseuri metabolice. De asemenea, limfa este ca un filtru al tesuturilor: cu ajutorul globulelor albe, localizate în ganglionii limfatici, ea distruge toxinele acumulate în organism (care provin din arderea hranei). Limfa asigura transportul limfocitelor, anticorpilor şi nutrienţilor spre celule, apoi elimina toxinele din organism.

Mai multe studii notă de faptul că sportivii de sex feminin, care au în general un procent de grăsime mai scăzut în mod regulat au mai puţina celulita. Deci, un plan de dieta caloric-limitat pentru a ajuta la reducerea unora dintre grasimi de dedesubtul „caroseriei” ar trebui să fie puse în aplicare. Grăsimea subcutanată se bazează pe partea de sus a musculaturii şi în cazul în care muşchiul este slab si flasc, acest lucru poate contribui la aparitia efectului de celulita. Electrostimularea Musculara este o procedura de tonifiere musculara excelenta, care poate fi facuta la cald, in Termocuverta Infrared.

In stadiile incipiente se poate trata prin combaterea sedentarismului (fitness, aerobic, stretching), dieta bogata in fibre alimentare, vitamine si minerale, combaterea constipatiei si a excesului ponderal, suplimente alimentare, folosirea locala a cremelor anticelulitice, sauna etc.

Terapia Vacuum Slim Forte presupune tehnici ferme ce au rolul de a stimula circulatia limfatica in zonele afectate de celulita. Este eficient in combinatie cu aplicare de creme anticelulitice profesionale (cremele Bruno Vassari sunt exceptionale arzatoare de grasimi, decongestioneaza si tonifica pielea), Impachetari la Termocuverta cu Raze Infrarosii „Stop Celulita”, Ultrasunete si Electrostimulare Musculara, exercitii fizice si regim alimentar.

coaja de portocala

CarmenSpa, Salon Remodelare Corporala Oradea

 

Instagram